Uniform

Wij dragen het uniform zoals is voorgeschreven volgens Scouts en Gidsen Vlaanderen. Toch zijn er een paar kleine verschillen in detail en daarom zetten wij voor jou even alles op een rijtje.

• Kapoenen: groene scoutstrui van den 61, groepsshirt, groene scoutsbroek, groene kousen, bottines, groene 61-das
  • Welpen: groene scoutstrui van den 61, groepsshirt, groene scoutsbroek, Welpenpet, groene kousen, bottines, 61-das en dasring
  • JVK’s en VK’s: hemd, groepsshirt, groene scoutsbroek, groene scoutstrui van den 61, groene kousen, bottines, 61-das en dasring

Voor de scoutstrui, het groepsshirt, de 61-das, dasring en enkele kentekens kan je terecht in onze 61-shop. De andere zaken kan je kopen in de Hopper. De dichtstbijzijnde winkel bevindt zich in de Wilrijkstraat 45 te Antwerpen. De openingsuren vind je hier.

Op het uniform worden heel wat kentekens aangebracht. Hieronder vind je meer informatie en een woordje uitleg. Je kan natuurlijk altijd de leiding aanspreken als je niet zeker weet waar je wat moet hangen op het uniform van je zoon.

Ga naar de 61 shop

Ga naar de Hopper winkel

Kapoenen en Welpen

Een overzichtje van alle tekens en lintjes die je op je scoutstrui kan hebben. De tekens met een sterretje zijn niet voor iedereen verplicht.

1. Welpenpetje* (enkel voor welpen)
  2. Groepslintje
    Mag net onder de naad
  3. Takkenteken
    Verschillend voor Kapoenen en Welpen
  4. Jaarthema
  5. Nestdriehoekje en gele strepen* (enkel voor welpen)
    Nestdriehoekje met punt naar beneden
    Gele strepen boven het driehoekje. (Enkel voor nest- en hulpnestleider)
  6. Scherpenheuvelteken*
    Enkel als je een bepaalde afstand hebt uitgewandeld
  7. Heb je zelf nog andere lintjes of tekens? Vraag even aan de leiding waar je deze moet naaien.

Jongverkenners en Verkenners

Een overzichtje van alle tekens en lintjes die je op je scoutshemd kan hebben. De tekens met een sterretje zijn niet voor iedereen verplicht.

1. Het groepslintje komt op rechtermouw onder de schoudernaad
  2. Het lintje van het 61-jarig* bestaan komt onder het groepslintje
  3. Het takkenteken (rugzak voor JVK, fiets voor VK) komt onder de lintjes
  4. De patrouillelinten (enkel JVK’s) komen aan de linkerschouderklep
  5. Het schildje van Antwerpen draag je op de linkermouw
  6. De Vlaamse Leeuw draag je naast het schildje van Antwerpen (enkel VK’s)
  7. Het beloftekenteken komt midden op je linkerborstzak
  8. Het groene lintje van Scouting komt op de flap van je rechterborstzak
  9. De Osconatekens* (kleine driehoekjes) komen op de rechterborstzak
  10. Het teken van Apenkuren* komt in de hoek van het rechterhemdsdeel
  11. Het jaarkenteken, elk jaar een ander, komt vlak boven je rechterborstzak

Kan je niet wachten om naar de scouts te komen?

Wil jij deel uitmaken van onze scoutsgroep? Sta je te popelen tot het zondag is? Wacht niet langer en schrijf je snel in!