Scherpenheuvel 2018

Beste leden, ouders en sympathisanten Het is weer zover! Op zondag 29 april trekt heel dén 61 weer zijn sportieve plunje aan (dit is voor de leden het uniform) en waagt zich aan de 61 kilometer van den 61!

Een woordje uitleg:

De Scherpenheuveltocht is een open activiteit. Dit betekent dat iedereen die wil (ouders, leden, familie, vrienden, …) kan deelnemen. De ideale gelegenheid dus om er een leuk daguitstapje van te maken!

Zoals elk jaar hebben we voor ieder wat wils. Hieronder een overzicht van het aanbod van de dag.

Traject Afstand Verzameluur lokaal Prijs
1. Merksem – Scherpenheuvel 61 km 2u00 € 9,00
2. Berlaar – Scherpenheuvel 34 km 6u00 € 11,00
3. Hulshout  – Scherpenheuvel 22 km 7u45 € 12,00
4. Wolfsdonk  – Scherpenheuvel 10 km 10u00 € 12,00
5. Niet-stappers met de bus 0 km 10u00 € 12,00

Hoe gaat alles nu concreet in z’n werk:

Om te beginnen kiest iedereen de afstand die hem het meest ligt. Voor onze leden liggen deze afstanden echter al vast.

□ Kapoenen vertrekken vanuit Wolfsdonk

□ Welpen vertrekken vanuit Hulshout

□ JVK’s vertrekken vanuit Berlaar

□ VK’s vertrekken vanuit Merksem

(Wil je om een of andere reden toch een andere afstand stappen, overleg dit dan eerst met je leiding!)

Aangezien we het belangrijk vinden dat iedereen meekan, kunnen de niet-stappers samen vertrekken met diegene die starten in Wolfsdonk en worden ze na het middagmaal met de bus naar Scherpenheuvel gebracht.

De aankomst op camping Heideroosje te Wolfsdonk is voor iedereen voorzien rond 11u30. Hier krijgt u een kom overheerlijke soep en hebt u de gelegenheid om uw boterhammetjes op te eten. Om 12u50 stipt vertrekken we met z’n allen voor de laatste 10 km naar Scherpenheuvel. Rond 15u worden we verwacht aan de Koepelkapel waar  Luc Dekelver de groepsbezinning zal voorgaan. Deze zal rond 16u gedaan zijn en pas om 17u (stipt) vertrekken we met de bus terug richting lokaal.

Adres lokaal:  Terlindenhofstraat 204A, 2170 Merksem

Enkele belangrijke weetjes:

□ Zorg ervoor dat je gemakkelijke schoenen draagt die je voeten gewoon zijn, Dit verkleint de kans op bleinen.

□ Draag (sleur) niet teveel mee! Alles moet zelf gedragen worden.

□ Zoals elk jaar rijden er weer volg- en EHBO-wagens mee, die zorgen voor de nodige verzorging, het opvangen van eventuele opgevers, maar ze zullen vooral de stappers aanmoedigen.

□ Ook zal je onderweg enkele tussenposten tegenkomen waar je telkens even op adem kan komen met een natje en een droogje

□ Om alles vlot te laten verlopen, vragen we dat alle deelnemers meerijden met de bus en dus niet op eigen houtje naar het vertrekpunt rijden of van Scherpenheuvel terug naar huis.

□ Leden komen in pikfijn uniform!

□ Scherpenheuvel is  heel leuk, het is veel meer dan stappen alleen, het is verbroederen met je mede-leden en leiding door elkaar aan te moedigen en zo samen de afstand te overwinnen. Met onderweg natuurlijk de nodige mopjes en plezier.

□ Je kan ten laatste inschrijven op 21 april. Dit is echt zo, aangezien dit belangrijk is om de bussen vast te leggen.

Inschrijvingen zijn gesloten

We hopen jullie met veel volk te mogen begroeten op deze vermoeiende, maar zeker onvergetelijke dag!

De leiding van dén 61