Laden…

Pieter-Jan Caals

Voornaam: Pieter-Jan
Naam: Caals
Huidige tak: Jongverkenners
Totem: Aangename Steenarend

Bangelijkste kampeten: Kip met rijst en curry, of pekestoemp met worst als er spekjes en ajuin was ingekocht om onder de stoemp te doen.
Leukste kampplaats: Charrière. Een redelijk groot open terrein vlak naast de Semois en aansluitend een heel groot bos dat ideaal was voor een 24-urenspel.
Graafste kampthema ooit? Moeilijke keuze, Battle Royal of Prison Break.
Naar waar ben je met de jins op kamp geweest? Kroatië
Vetste spreuk: “Vrouwen maken van mannen mongsters!”
Wat vind je zo leuk aan den 61? De mogelijkheid om op zondag en tijdens de kampen het zwijn uit te hangen en dingen te doen die thuis nooit zouden mogen (ravotten, een week lang dezelfde onderbroek dragen, na 5 dagen op kamp is beginnen te zoeken naar die toiletzak die de mama er heeft ingestoken, …), de typische 61-sfeer die er steeds hangt als we een activiteit hebben, de (vriendschappelijke) rivaliteit met de andere scoutsgroepen, de tradities die al jarenlang meegaan en het feit dat wij de beste leden van Merksem en omstreken hebben.
Meest memorabele moment in de scouts: We kwamen net terug van een rivierentocht en de foeriers stonden ons (uitgeput en volledig zwart van de assen) op te wachten. We hadden die dag omgekeerde boefdag en hadden ’s ochtends hamburgers gemaakt op onze houtvuren. Nu hadden we onze vuren blijkbaar niet goed genoeg gedoofd en was er een brandend kooltje op een balk gevallen dat dan verder zijn weg heeft gevonden naar het gras waar al in geen weken geen regen meer op was gevallen. Lang verhaal kort, de foeriers hebben het vuur op tijd kunnen doven en wij hebben goed naar ons voeten gekregen 🙂